Staalbouw: ontdek de voordelen van een stalen constructie!

Aan staalbouw zitten vele voordelen, niet alleen voor de uitstraling en de kwaliteit maar ook aan de kosten. Waar vroeger gebouwd werd met stenen, wordt dit nu vaak gedaan samen met een stalen constructie. Door een stalen skelet neer te zetten, is de constructie een stuk steviger. Daarnaast gaat de bouw ook een stuk sneller, waar je verder in dit artikel meer over kunt lezen. Is het dus nodig om een loods, schuur of hal binnen een paar dagen neer te zetten? Dan is het zeker een wijze keus om te kiezen voor staalbouw. Er zijn namelijk nog veel meer voordelen waar je dan van profiteert.

 

De voor- en nadelen van staalbouw

Er zijn in bovenstaand stuk al een aantal voordelen genoemd, maar dat zijn nog lang niet alle voordelen van staalbouw. We zullen maar gelijk losbranden. Staalbouw is een stuk goedkoper dan een andere constructie. Dat is mogelijk doordat de fundering niet zo extreem stevig hoeft te zijn. De dikte van de fundering kan veel geld schelen. Een staalconstructie is relatief licht van gewicht, waardoor de fundering niet heel dik hoeft te zijn. Ook kun je helemaal je eigen wensen toepassen op de staalbouw. Wil je een extra raam of deur? Dat is gemakkelijk in te meten en aan te passen doordat de staalconstructie in de constructiewerkplaats wordt gemaakt. Dat maakt ook dat de bouw sneller zal gaan. De deuren zijn al ingemeten dus kunnen zo geplaatst worden. Veel voordelen dus.

Wel is iets om goed op te letten, de oxidatie die op kan treden bij staalbouw. Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat de sterkte verloren gaat en dat brengt de veiligheid in gevaar. AGB Bouw heeft daarom staalconservering wat dit voorkomt.

 

AGB Bouw

Ben je benieuwd of wil je meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op of kijk op de website. AGB Bouw is een kwalitatief, hoogwaardig en betrouwbare bouwer, die je graag verder helpt!